Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

25/9 Βραδιά του Ερευνητή



Για όσους βρεθούν στις 25 /9 στην Αθήνα, στη Ρόδο ή στις άλλες 6 πόλεις που θα δείτε στο παρακάτω site http://www.renathens.gr/  αξίζει τον κόπο να ενημερωθείτε για κάποιες εκδηλώσεις στα πλαίσια της "βραδιάς του ερευνητή".
Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» συμμετέχει με ένα πλούσιο πρόγραμμα από διαδραστικές δραστηριότητες, σεμινάρια, εργαστήρια, πειράματα, επιδείξεις και εκπλήξεις που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Μερικές από αυτές συμπεριλαμβάνουν την εφαρμογή LinkZoo που μας μαθαίνει πώς να οργανώνουμε τον ψηφιακό μας κόσμο, την διαδικτυακή πύλη «Αερόστατο», που συνδυάζει παιχνίδι και γνώση για παιδιά 3 – 7 ετών, το DAID που μας μαθαίνει να μετράμε λεπτό προς λεπτό την κατανάλωση νερού στο σπίτι μας και την παρουσίαση αποτελεσμάτων των πιο πρόσφατων έργων Ελλήνων ερευνητών που υποστηρίζουν διεθνείς διαστημικές αποστολές.

H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. 

To 2015 είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά, καθώς η Βραδιά συμπληρώνει 10 χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: