Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Τεστ Αξιολόγησης στη Σύρο

http://www.cty-greece.gr/el/exams


Ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος στα προγράμματά μας; Προτού βυθιστείτε σε έναν θαυμαστό νέο κόσμο γνώσης, υπάρχει ένα ακόμη βήμα.
Πληροφορίες σχετικά με τα Τεστ SCAT & STB
Προκειμένου να συμμετέχει κάποιος μαθητής στα προγράμματα του CTY-Greece, θα πρέπει να λάβει μέρος στις εξετάσεις του Κέντρου που διεξάγονται καθε χρόνο σε διαφορετικές πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Στις εξετάσεις χρησιμοποιούνται δύο τέστ που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins: το School and College Ability Test (SCAT) και το Spatial Test Battery (STB), τα οποία εξετάζουν την ικανότητα στη γλωσσική και τη μαθηματική λογική και είναι στα ελληνικά. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να δώσει ένα από τα δύο τεστ ή και τα δυο αν επιθυμεί.
Το κόστος εξέτασης ανά μαθητή ανά τεστ ανέρχεται στα30 ευρώ και μπορεί να κατατεθεί στον παρακάτω λογαριασμό:
Τράπεζα: EUROBANK
Δικαιούχoς: Έφοροι του Κολλεγίου Ανατόλια
Αριθμός λογαριασμού: 0026.0520.15.0200017793
IBAN: GR9602605200000150200017793
Αιτιολογία: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΘΗΤΗ
 

SCAT

Διακρίνονται τρία επίπεδα: Elementary (Β΄ και Γ΄ Δημοτικού),  Intermediate (Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού) και Advanced (ΣΤ΄ Δημοτικού – Γ' Γυμνασίου).
Η διαδικασία εξέτασης διαρκεί περίπου 60 λεπτά συνολικά.
Στην ενότητα της Γλώσσας εξετάζεται σε ποιον βαθμό ο μαθητής κατανοεί τη σημασία των λέξεων και τη λογική της Γλώσσας. Τα θέματα της Γλώσσας είναι πολλαπλής επιλογής και βασίζονται σε αναλογίες.
Στην ενότητα των Μαθηματικών εξετάζεται σε ποιον βαθμό ο μαθητής κατανοεί τις θεμελιώδεις λειτουργίες των αριθμών.

STB

Το STB αποτελεί μία ακόμη δυνατότητα εξέτασης για παιδιά από την ΣΤ΄ Δημοτικού έως και την Γ΄ Γυμνασίου, τα οποία επιθυμούν να εγγραφούν σε κάποιο μάθημα θετικής κατεύθυνσης του CTY Greece. Με την εξέταση αυτή δεν μπορούν οι μαθητές να εγγραφούν σε ένα μάθημα ανθρωπιστικών σπουδών. Σημειώνεται ότι οι μαθητές εξετάζονται στο συγκεκριμένο τέστ μόνο μία φορά.
Η διαδικασία εξέτασης διαρκεί περίπου 75 λεπτά συνολικά.
Το STB αποτελείται από τέσσερις ενότητες: Απομνημόνευση Σχημάτων, Μετατροπή Σχημάτων, Περιστροφή Σχημάτων, Ανάκληση Σχημάτων από Μνήμης

Δεν υπάρχουν σχόλια: