Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ

Το πρωί της Τετάρτης 30 Μαρτίου 2016 στο λιμάνι της Ερμούπολης έκανε την εμφάνισή της μια θαλάσσια χελώνα. Ναι, καλά διαβάσατε.

Από στόμα σε στόμα το νέο της χελώνας μαθεύτηκε γρήγορα. Άρχισε λοιπόν να μαζεύεται κόσμος για να δει το ιδιαίτερο αυτό πλάσμα που δεν είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε καθημερινά και κάποιοι από εμάς το έχουμε δει μόνο σε φωτογραφίες και ντοκιμαντέρ...
Η αλήθεια είναι πως στην αρχή δεν φαινόταν πολύ καλά, αν όμως κοιτούσες πιο προσεκτικά στο νερό θα έβλεπες τη χελωνίτσα. Όπως συνηθίζεται και σαν λαός να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα, κάποιοι από τους παρευρισκομένους νόμιζαν πως ήταν άρρωστη και άλλοι πως δεν ήταν ζωντανή, γιατί δεν κουνιόταν, και έκαναν να φύγουν. Γρήγορα όμως τους διέψευσε βγάζοντας το κεφάλι της από το νερό, κολυμπώντας αργά -αργά με το ραχάτι της, όπως άλλωστε ταιριάζει σε μια χελώνα που απλά απολαμβάνει τον πρωινό ήλιο...
Ο κόσμος βλέποντάς την να κινείται, καθησυχάστηκε και κάποιοι είπαν πως απλά θα φοβήθηκε η καημενούλα (ίσως και να είχαν δίκιο γιατί μάλλον δεν θα είχε συνηθίσει να θαυμάζουν το κάλλος της τόσοι άνθρωποι μαζεμένοι...)
Κάποιοι είπαν πως ήταν "καρέτα-καρέτα" που έχει χάσει το δρόμο της - δεν το ξέρουμε σίγουρα όμως, ενώ κάποιοι που πήραν τηλέφωνο την ομάδα που προστατεύει τις χελώνες, είπαν ότι μάλλον βρέθηκε σε κρύα ρεύματα και μπήκε στο λιμάνι για να ζεσταθεί. Το μυστήριο πάντως εξακολουθεί και... μην απογοητεύεστε αν δεν μπορέσατε να τη δείτε. Τώρα ξέρετε πως υπάρχει και θα την έχετε το νου σας, έχει την ανάγκη και της δικής μας προστασίας.

Για όσους από εσάς πήγαν στο λιμάνι αλλά δεν την είδαν
ή απλά δεν κατόρθωσαν να φτάσουν μέχρι εκεί,
αφιερώνουμε τις παρακάτω φωτογραφίες.
Απολαύστε την.













Δεν υπάρχουν σχόλια: